Hypotheekadvies voor particulieren

De vele facetten van de hypotheek
Het is voor velen de grootste financiële aankoop in het leven: een huis kopen. Voor vrijwel iedereen hangt daar een hypotheek aan vast: de lening om het huis mee te kunnen kopen. En dat maakt de hypotheek het belangrijkste financiële product dat u ooit zult aanschaffen. Daarom is het zo belangrijk om de hypotheek te kiezen die bij u past, bij een aankoop van een woning maar ook bijvoorbeeld bij een verhuizing of echtscheiding of overlijden.

Welke type hypotheek past bij u?
Hoewel niet alle hypotheekvormen meer even fiscaal gunstig worden behandeld, is er toch nog volop keus. Speelt eigen geld in die keuze nog een rol? En wat is dan de hoogte van de hypotheek?

Wat zijn de fiscale aspecten?
Een hypotheek kost u tijdens de looptijd vele, vele duizenden euro’s. Dan is het fijn als u daar nog iets van kunt terugkrijgen. En hoe geeft u de hypotheek überhaupt aan de belasting op? Wat is de bijleenregeling precies?

En wat als u er een kapitaalverzekering aan heeft toegevoegd?
Veel mensen hebben bij hun hypotheek een kapitaalverzekering afgesloten, om na overlijden van één van de partners toch de hypotheek te kunnen blijven betalen. Welke vrijstellingen zijn er? En hoe zit het precies met die tijdklemmen?

En als u de hypotheek wilt aanpassen?
Uw leven verandert en de wereld ook – er kan dus een tijd komen dat u uw hypotheek wilt aanpassen aan de tijd. Dan betaalt u wel voor de hulp die u daarvoor vraagt, want hypotheekverstrekkers mogen financieel adviseurs geen provisie betalen. Vervolgens is vaak de vraag: oversluiten of omzetten? Kunt u daarbij gebruikmaken van rentemiddeling? Mogelijk wilt u vervroegd aflossen . Betaalt u in deze gevallen dan altijd boeterente?

De juiste keuzes
Wat voor u de beste hypotheek is, hangt helemaal af van uw persoonlijke omstandigheden en voorkeuren. Datzelfde geldt als u uw bestaande hypotheek wilt aanpassen. Ik als gecertificeerd financieel planner met het FFP-keurmerk verplaatst zich in uw situatie en helpt u om de keuzes te maken die bij uw leven passen.

Offerte aanvragen Terug naar alle diensten

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onder andere aangesloten bij