Adviestraject

In drie stappen naar een persoonlijk financieel plan
Wie mij als gecertificeerd financieel planner met het FFP keurmerk inschakelt, kan rekenen op een helder en soepel adviestraject. Dit bestaat uit een aantal persoonlijke gesprekken, een rapportage en tot slot een duidelijk en op maat gesneden advies. Zo krijgt u in ruil voor een beperkte tijdsinvestering maximaal grip op uw financiële toekomst.

1. Gesprekken
Voor een persoonlijk financieel plan is uiteraard informatie nodig. Als  financieel planner zal ik hiervoor doorgaans meerdere gesprekken met u voeren. Hierin kunt u vragen verwachten over:

  • uw inkomenssituatie, vermogensopbouw en uitgaven en risico’s;
  • uw wensen en ambities voor de nabije en verdere toekomst.

2. Financieel plan
Als  financieel planner verwerk ik al deze informatie tot een rapportage. Die heeft de vorm van een op maat gesneden, integraal financieel plan. Dit beschrijft uw huidige en toekomstige financiële situatie. En het maakt duidelijk wat u al goed hebt geregeld en wat u nog moet aanvullen of bijsturen.

3. Financieel advies
Aan de hand van het persoonlijk financieel plan bespreek ik met u de haalbaarheid van uw wensen en ambities. Aansluitend adviseer ik u over concrete mogelijkheden om deze te realiseren.

Regelmatige update
Elk persoonlijk financieel plan is natuurlijk een momentopname. Uw leven staat immers niet stil. Het is daarom verstandig om uw persoonlijk financieel plan geregeld samen met mij tegen het licht te houden. Zo kunt u tijdig bijsturen als dat nodig is.

Kosten financieel adviestraject
Wat u voor een financieel adviestraject betaalt, is een kwestie van maatwerk en kan dan ook variëren.

Onder andere aangesloten bij